CADIRA. De la natura a la mesura

ANY  D’ESTRENA > 2018
LLOC > En Teatres i Festivals
DURADA > 1’35h
TÈCNICA > Art d’Acció
ARTISTA > Pep Aymerich

Descarregar dossier “La Cadira”

Premsa

Actuacions

Proposta Inclosa al Programa.cat

Contacte

En aquesta acció Pep Aymerich construeix una cadira a partir d’un tronc de castanyer fent servir eines i tècniques tradicionals.

La senzillesa i l’eficàcia amb què les fa treballar i les endreça en el banc de fuster i en el cavallet creat per aquesta acció, juntament amb la cura que té del cos i dels gestos intrínsecs en utilitzar-les, conviden l’espectador a gaudir de l’acció en un tempo eloqüent marcat pel ritme constant, directe i harmoniós que genera la complicitat i el desig de veure’n el resultat final.

L’ofici i l’artista, doncs, fusiona l’equilibri que va de la natura a la mesura.

L’acció consisteix a fer una cadira tradicional de fusta partint de l’estadi més proper a la natura: un tronc de castanyer. Només es fan servir eines manuals i un banc i cavallet creat expressament per fer la cadira amb eficàcia i senzillesa.

No és només rellevant el resultat final, sinó també tot el procés. Es tenen molt en compte els moviments que es realitzen, ja siguin posturals, de força, de destresa o d’eficàcia, talment com si tot el procés de creació d’una cadira des d’un tronc fos una coreografia.

Creació i interpretació > Pep Aymerich
Música i so > Fanny Thollot
Il·luminació > August Viladomat
Vídeo > Quim Paredes
Edició vídeo > 24 imatges x segon
Col·laboració > L’animal a l’esquena

Vídeo Cadira (1h aprox.)
https://youtu.be/7g0NauVX8ew

Vídeo Cadira (resum de 5 minuts)
https://youtu.be/J4Yq94eiAug