MACLA

ANY > 2014
LLOCS > Les Bernardes (Salt), Arts Santa Mònica (Barcelona)
TÈCNICA > Escultura i Art d’Acció
MATERIAL > Bresques i fusta
ARTISTA > Pep Aymerich

Vídeo Interacció Art i Natura MACLA
https://youtu.be/4FA-lRUocyo

Descarregar catàleg exposició

Durant més de dos anys les abelles han anat treballant adaptant-se orgànicament amb la guia de volums geomètrics proposada per Pep Aymerich. La interacció proposa un diàleg entre l’impuls vital de l’eixam i la ment conscient de l’home. La constant dansa simbiòtica entre natura i art. 

La voluntat de totalitat de l’escultura, realitzada durant tres anys per les abelles, és manifesta en la forma derivada de la creu i en la unió entre l’hexàgon -produït exacte per les abelles als ruscs- i el quadrat -obra humana, artificial, ideal-: és a dir, Déu, la natura i l’home. Aquest últim estableix uns límits a l’impuls creatiu de les abelles, i junts creen una escultura, una obra d’art, que podria molt bé ser el substitut de Déu en aquesta Trinitat. A més, també compareix en l’escultura un quart element: la societat. Les abelles viuen en una comunitat amb trets curiosos i característics, que ha inspirat teories polítiques de signes ben dispars.

MAKING OF: Interacció art-natura

A principis de 2010 arrenca aquest projecte que implica estudiar elements geomètrics sensibles a contenir un rusc d’abelles i conèixer els patrons de comportament de la colònia d’abelles, responsable de la construcció d’aquesta peculiar escultura d’esquelet geomètric. A finals de setembre de 2013, l’obra es va donar per acabada.

Creació i interpretació > Pep Aymerich
Música i so > Lluïsa Paredes
Vídeo > Quim Paredes
Edició vídeo > 24 imatges x segon
Col·laboració > Quim Paredes,Enric Bisbe,Marc Pedrosa

Treballs relacionats

LA RECERCA DEL JO

Documental