PIETAT II

ANY > 2011
LLOC > L’Animal a l’Esquena(Celrà), Les Bernardes (Salt), Arts Santa Mònica (Barcelona)
DURADA > 7’ 42″
TÈCNICA > Videoart (Acció filmada)
ARTISTA > Pep Aymerich

Creació i interpretació > Pep Aymerich
Música i so > Lluïsa Paredes
Vídeo > Quim Paredes
Edició vídeo > 24 imatges x segon

Descarregar publicació

El record de les Pietats de Miquel Àngel és aquí present per la composició del llaç maternofilial unificat pel marbre. En la Pietat de Pep Aymerich, la relació entre els cossos queda descol·locada: els dos cossos no són sinó un, la carn i la cera tan semblants i tan diferents alhora.

El subjecte, o la carn, es distancia de si mateix recreant-se en el món físic per embalsamar-se reflexionant sobre què és mitjançant el seu doble, que és testament o testimoni de si mateix. Es tracta d’un resum, d’una reducció, d’una conclusió, d’una constricció del subjecte sobre si mateix amb la finalitat de ser un intent, potser impossible, de reconciliació de la carn amb ella mateixa. Allò que queda és l’ápeiron, l’indeterminat, perquè en el procés desfiguració ha quedat l’aparença, que no pot ser quedar incognoscible. Així, potser ens queda l’essència del subjecte.

Vídeo Pietat II (7’ 42″)
https://youtu.be/zerXKDOjAzE

Vídeo Making of Pietat II (22 minuts aprox.)
https://youtu.be/gHm5zicE1SY

MAKING OF: Pietat II

La Pietat II ha requerit la implicació total d’artista, especialment en la realització del seu doble, a manera d’exvot de cera, per a això es va fer un motlle de guix del cos de l’artista, que va permetre obtenir un contramotlle a partir del qual es va fer un altre motlle amb silicona i un nou motlle de guix, aconseguint una escultura de cera bessona a l’artista. Llavors es va iniciar un procés de coreografia de l’acció que té com a finalitat el recolliment de la mateixa figura, una acció amb molta força visual a causa de la deformació del cos provocada.

Treballs relacionats

LA RECERCA DEL JO

Documental