Festival IF BARCELONA – Figura i cos
III Biennal de teatre visual i de figures de Catalunya

5 anys al servei del teatre visual, de figures i titelles a Catalunya.

Mostra fotogràfica i documental de diferents projectes elaborats al llarg dels cinc anys d’història d’IF Barcelona, la Biennal de teatre visual i de figures de Catalunya.

Enguany clou la tercera biennal d’IF Barcelona, el festival de teatre visual, de figures i titelles de Catalunya que, amb el subtítol “Figura i cos”, té com a protagonista el cos humà i la seva presència escènica en forma de figura.

Des de l’inici del que s’ha anomenat la modernitat, s’ha produït un esqueixament entre fons i forma que ha empès l’evolució de l’art en mil direccions diverses. La distinció entre significat i significant es manifesta en l’àmbit escènic en un creixent interès per “objectualitzar” l’actor. El cos escènic ha tendit a convertir-se no pas en allò que representa sinó en allò que és en essència: una màscara, una carcassa, un titella, en definitiva. És aquí on les propostes de la modernitat occidental es troben i dialoguen amb el teatre arcaic, els rituals, les tradicions barroques i la pervivència, a la perifèria del món industrial, d’un univers simbòlic i performatiu titllat d’exòtic, com el dels Bonecos de Santo Aleixo -Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO- que podrem veure en aquesta edició.

IF Barcelona, amb el seu compromís amb el suport a la creació i recerca en teatre visual, encara un ventall de corpografies -des del butoh a l’acció, i amb la figura humana com a nexe comú- de plena vigència.

_________________________________________________________________

El lloc? De ser nosaltres
Pep i Sira Aymerich (Catalunya)

Pep Aymerich construeix en fusta la rèplica exacta del seu cos i del de la seva filla en forma de marionetes articulades. Combinant la dansa, el moviment i l’acció, aquesta proposta modela la matèria i dialoga amb la relació entre dos cossos. Amb música de Xavier Carbonell i Marc Alomar al violoncel.

_________________________________________________________________

Realització Audiovisual: Let’s Media Productora Audiovisual – https://www.letsmedia.es

Composició musical: Xavier Carbonell
Violoncel, violes: Marc Alomar