© MetaEstruch Sabadell

L’Estruch va acollir l’IF Barcelona, la biennal de teatre visual i figures. L’Estruch, fàbrica de Creació de les Arts en Viu de Sabadell va acollir una part significativa de la programació d’IF Barcelona, entre els dies 8 i 9 de novembre de 2019: Andrea Cruz, Pep Aymerich i Javier Martín. Amb l’equip de Núvol (Ester Roig), l’Estruch ha realitzat un petit reportatge filmat el 8 de novembre amb testimonis de Jordi Alomar (director de l’IF), Pep i Sira Aymerich (intèrprets i co-autors de El lloc? de ser nosaltres) i Andrea Cruz (ballarina i coreògrafa de Las hermanas Verán) i Naroa Galdos (ballarina a Las hermanas Verán).

El Festival IF Barcelona de teatre visual i de figures va presentar la seva nova edició amb la figura humana com a nexe comú. El comissariat d’IF Barcelona 2018-2019 es va realitzar en part gràcies a una residència de creació a NauEstruch amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Al llarg dels darrers dos anys, el Festival ha acollit diferents residències d’artistes, els projectes resultants van veure la llum del 6 al 17 de novembre en diferents espais de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell.

El Festival IF Barcelona, la biennal de teatre visual, de figures i titelles de Catalunya, organitzat amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, l’Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Sala Hiroshima, l’Antic Teatre, l’Estruch i el Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, clou enguany el seu tercer bienni. Sota el títol ‘Figura i cos’, el festival ha explorat al llarg d’aquests dos anys (2018-2019) el cos humà i les seves presentacions escèniques com a protagonista.

Els anys parells, el festival s’estructura al voltant d’una sèrie de residències de creació i laboratoris de recerca, i els anys senars, com enguany, es dediquen a l’exhibició dels projectes que han estat en residència, així com a mostrar el treball de companyies nacionals i internacionals. Els projectes en residència d’aquest bienni, juntament amb una programació internacional convidada, veuran la llum en la cinquena edició d’IF Barcelona, que tindrà lloc del 6 al 17 de novembre.